5 populära frilans jobb

Att vara en frilansare i alla branscher ger en känsla av frihet på dig-och i viss mån, du är din egen chef. Ännu bättre, när just din bransch är upptagen och du är efterfrågad, kan du se att du inkomster stiger ganska dramatiskt.

Det finns avigsidor förstås; du kommer inte att betalas för sjukskrivning eller semester och om arbetet sjunker, så kommer dina inkomster. Du är, i slutet av dagen, en kontraktsarbetare.
Som sagt, frilansande alternativet är en växande en och vi tar en titt på fem av de bästa områdena där frilansande är mest populära.

  1. allt

Ja, nästan allt som kan göras som en heltidstjänst kan också utföras av någon som arbetar som frilans, del timer eller tillfällig arbetstagare. Förutsatt att du har en viss kompetens eller kan leverera ett visst svar på ett företags fråga kan du hitta deltidsarbetande möjligheter i alla branscher.

Om du bakgrund är det, HR, försäljning, admin, lag-whatever, måste du närma frilansande på ett företag, enligt företagets grund, för att hitta om de har ett behov eller efterfrågan på en frilansare. Detta kan vara att täcka moderskapsledighet, sjukdom eller ökade arbetsbelastningar. Det kan helt enkelt vara ett företag som är ovilligt att åta sig att heltidsanställda och vill hålla sig flexibel.

Kolla företagets webbplatser och logga in på rekrytering webbplatser som en tillfällig eller frilansande arbetstagare.

  1. reklambranschen

Uppenbarligen finns det industrier som traditionellt förknippas med frilansande såsom reklam-och marknadsförings sektorn. Detta kan innefatta, reklam, konst-arbetande design, copywriting, webb-byggnad, planering och kontohantering.

Alla ovanstående är föremål för ökade kortsiktiga arbetsbelastningar (som klienter och konton som vunnits eller förlorats). Byråer behöver ofta frilansare för att stärka sin egen kapacitet.

Oavsett om du är en Mac Designer eller en webb byggare eller copywriter är upp till dig naturligtvis. Men vad som är gemensamt för alla frilansare i denna bransch är att ha erfarenhet tillsammans med en stark portfölj av arbete att visa. Glöm inte, du måste kliva in i skottlinjen snabbt så att du måste vara lyhörd och entusiastisk och villig att anpassa sig till olika kulturer och ibland branta inlärningskurvor. Även om du har mycket lite erfarenhet-du måste visa en portfölj med goda idéer eller visa att du har en utmärkt kunskap om det arbete du ombeds att göra-så att du kan prövas.

Branschen är inriktad på frilansande och din dag priser måste vara flexibla (om du inte är ytterst efterfrågade och mycket erfarna). Priserna varierar avsevärt från byrå till byrå och är mycket beroende av arbetet – så du måste vara anpassningsbar och se helheten i dina förhandlingar.

  1. IT-konsult

Behovet av IT-konsulter på frilansande basis är ostoppbar. Du grundläggande roll är att arbeta med kunder för att förbättra strukturen och effektiviteten i sina IT-system. Du har fått din kunskap kanske i egen hand och bestämde sig för att gå frilans så att du kan dra nytta av dina mycket specialiserade kunskaper och färdigheter.

Erfarenhet här är nyckeln, och det är osannolikt att du kommer att gå direkt till samråd utan den. Du kommer att erbjuda strategisk vägledning till ibland höga organisationer om deras IT-teknik och infrastrukturer, så en del meritlista för framgång kommer att sökas.

Att få din erfarenhet i huset för ett bra företag är en förutsättning och glöm inte, många frilansare beslutar helt enkelt att erbjuda sina tjänster till företaget de en gång arbetat för heltid. Med andra ord, du ändrar helt enkelt hur du arbetar för ett företag som du redan är involverad i.

IT-kunskap och kompetens är viktigt, och ju mer av varje du kan visa, desto mer kommer dina färdigheter att sökas. Lyckligtvis är rollen nästan recession bevis som dina kunskaper kommer att vara användbar för företag som vill spara pengar samt de som vill expandera.

  1. transkription/Översättning

Om du har bra skrivfärdigheter och ett bra öra-Ja bokstavligen-du kan göra en konsekvent levande frilansande som en transkribator. Ämnet varierar, naturligtvis-du kan vara en juridisk eller medicinsk transkribator till exempel, men i huvudsak du kommer att transkribera ljudband på papper.

Som en allmän Transkriberare kommer du att få band av möten, dikterade brev, eller intervjuer och förväntas sätta innehållet i dessa ner på papper för journalföring syfte.

Du kan arbeta genom en professionell transkription agentur eller helt av din egen tillbaka-Hursomhelst, du börjar hitta de priser du kan ladda och vad som går priserna är.

Om du vill jobba som översättare hjälper det också till att ha goda kunskaper om den bransch du översätter till – ofta är det inte bara en fråga om hur bra dina språkkunskaper är, utan också din förståelse för vad som talas om innan du översätter.