Allt om Tandblekning

I grund och botten kan alla som vill lysa upp sitt leende dra nytta av tänder. Personer med tänder som är fläckade på grund av ålder, rökning av cigaretter eller andra externa färgfaktorer är fantastiska kandidater för tandblekning. Forskning tyder på att tandblekning är helt effektivt hos mer än 78% av människorna. När tandblekning fortsätter att växa i popularitet fortsätter forskningen kring alla typer av blixtar.

Tandblekning är inte irreversibel, och fungerar också genom att eliminera de organiska materialen i emaljen genom att göra dem flytande med en peroxidbiprodukt. På samma sätt är tandblekning bara effektiv om det finns mycket emalj.

Det finns två huvudtyper av tandblekning: professionella blixtar och även tandblekningssatser.

Expert Pearly Whites Lightening

En av de mest pålitliga och säkraste metoderna för tandblekning se här är tandläkarövervakad procedur. För det första kommer tandläkaren säkert att avgöra om du är en kandidat för tandblekning och vilken typ av ljus som skulle ge bäst resultat. Tandvårdsexperten måste också titta på vad du personligen kan förvänta dig för ditt specifika scenario. Före tandblekningsbehandlingen rengör många tandvårdspersonal tänderna, laddar alla slags tandhålor och ser också till att patientens tandkött är friska och balanserade.

Tandvårdsexperter rekommenderar normalt att man försöker tandbleka initialt för att förhindra behovet av mer invecklat kosmetiskt jobb. Komplikationer som kan uppstå vid specialtändning av tänder är sällan och är vanligtvis mindre. Sammantaget är tandblekning under specialistvägledning en effektiv teknik för att bleka tänderna.

Pearly Whites Whitening Kits

En alternativ teknik till expertblekning av tänder är att använda ett tandblekningssystem eller -paket. Majoriteten av tänderlättande system innehåller en blekningsgel som placeras i munstycken som passar över dina tänder under olika tid. I genomsnitt ger kvalitets tandblekningspaket dig cirka 500 till 800 dollar. Tandblekningssystem för planer börjar på cirka 29,95 dollar, även om de vanligtvis är mindre effektiva.

Den amerikanska tandvårdsorganisationen har faktiskt gett sitt godkännande till vissa tandblekningsartiklar, så var säker och sök också efter ADA-märket för godkännande om du mest sannolikt köper ett blekningskit. Det är viktigt att producentens instruktioner följs exakt när man använder ett hemtandblekningskit hemma. Dessutom ska du inte använda en tänderlättande produkt i mer än 2 veckor utan att komma i kontakt med en muntlig specialist.

Nackdelar och begränsningar av Tandblekning

Även om tandblekning är riktigt effektiv, kan det finnas kortvariga nackdelar, såsom värkande tandvård eller värkande tänder från blekmedlet. Kronor, broar, bindningar och även fyllningar går bara tillbaka till sin ursprungliga färgning; de lätta inte någon form av ytterligare med expert tandblekning. Olika fläckar kräver olika tjänster, följaktligen är det nödvändigt att undersöka en tandvårdsexpert innan du testar ett tändlättningsföremål.

Medan tandblekning verkligen skapar ljusare leenden är vissa människors förväntningar mycket höga och de är missnöjda med resultaten.

Forskning fortsätter direkt i alla slags blixtsystem. Som ett resultat av dess prestanda ser tandblekning till att fortsätta att expandera i överklagande. Rutinmässig tandrengöring av din tandläkare kommer säkert att stödja den långvariga framgången med tandblekning.

Tänk på blekning av tänder om dina tänder är nedtonade från ålder, kaffe, te eller rökning.