Hur du kan hjälpa din tonåring sluta vaping och ecigg

Dr. Choi tror att för att hjälpa tonåringar som använder ecigg, föräldrar måste vara villiga att kommunicera — och prata om de tuffa saker. “Barn har redan tillgång till informationen, så de vet vad som händer. De vet mer om vaping än deras föräldrar eller morföräldrar gör. Så det är viktigt för oss att ha mycket öppna och direkta samtal om vaping, säger Dr. Choi.

Om din tonåring Vape.se, det finns program på plats som var utformade för att hjälpa dem sparka vanan för gott. Dr Choi hjälper många människor genom Cleveland klinikens rökavvänjningsprogram. “Även om vi kallar det ett rökavvänjningsprogram behandlar vi definitivt nikotinberoende i alla former, inklusive vaping”, förklarar Dr.Choi. Detta program är för alla åldrar och du kan registrera dig för det online också.

Dr. Choi är mycket passionerad om denna sak och han tror att det inte är för sent att få din tonåring att sluta med ecigg. “Detta är ett bra tillfälle för föräldrar att vara mycket starka föräldrar. Och det innebär att ha en mycket öppen konversation med sina barn om vaping. De flesta barn kommer att lyssna på sina föräldrar och kommer ofta att öppna upp under samtalet, säger han.

Vad föräldrar inte bör göra är att undvika ämnet helt och hållet.

Dr Choi betonar att undvikande eller till och med förnekande inte är svaret. “Vi vill inte att en sådan ung generation ska växa upp med kroniska sjukdomar som de inte borde ha eftersom allt de behövde göra var att undvika exponering.”