Justera din kompetens som frilansare

Frilansare har alltid varit scrappy, men Covid-19 gör dem hustle ännu svårare.

“Jag ser frilansare vara väldigt kreativ”, säger Espinal. “Fitness instruktörer använder YouTube-videor eller Instagram, makeup stylister ger tutorials på internet … ”

Tänk på din nuvarande kundbas, de behov du har fyllt för dem tidigare och hur du kan vara till hjälp på andra sätt. Om du är en frilansande författare som skriver regelbundet för ett företags blogg, kanske du kan penna ett nyhetsbrev om covid-19 utveckling som går ut regelbundet för att försäkra sina kunder. Om du är en fotograf med en Instagram följande, kanske du kan skapa och strömma tutorials från bekvämligheten av ditt eget hem.

Det går fort, säger Espinal. “Det är viktigt att ta det dag för dag.”

Handledare kan till exempel ha känt att de stod inför svåra sträckor när “social distansering” började för några veckor sedan. Men nu när skolorna närmar sig, är de i hög efterfrågan på föräldrar som är angelägna om att hemskola sina barn. Medicinskt utsatta människor som försöker stanna hemma kan behöva någon att gå sin hund, som också kan vara en välsignelse för frilansare som vill ta på sig extra spelningar.

Webbplatser som Behance, Upwork, och Fiverr lista kreativa jobb som oftast kan göras på distans, medan TaskRabbit är mer benägna att annonsera engångs spelningar som behöver göras personligen.