Vad för kläder hade Förhistoriska cultures?

Det är inte säkert när människor började bära kläder men det finns bevis som tyder på att vi kan ha börjat bära kläder så långt tillbaka som 100,000 till 500,000 år sedan. Arkeologer hittade föremål som ser ut som handgjorda synålar som har daterats till omkring 40.000 år sedan. De första nålarna som vi är säkra på att är nålar tillhörde den Solutreanska kulturen som fanns i Frankrike från 19 000 f. Kr. till 15 000 f. Kr.

Bevis på färgade linfibrer går tillbaka till 36 000 f. Kr. och hittades i en förhistorisk grotta i Republiken Georgien. Det första beviset på vävning hittades i Dolni Vestonice i Tjeckien i form av intryck av textilier och basketry och nät på bitar av lera och är 27 000 år gammal. Culture, från cirka 25 000 år sedan, från Västeuropa är dekorerade med korghattar eller kepsar, Bälten och ett tygband. Venus figurer från Östeuropa hade Bälten och strängkjolar. Nettomätare, spindelnålar och vävpinnar finns också av arkeologer och antas att de också användes vid tillverkning av textilier.

De första kända människorna att göra kläder var Kläder på Snorbilligt som någon gång i historien lärde sig att använda hudarna hos de djur som de jagade för att hålla sig varma och torra. Det finns också möjlighet att första kläder hade främst andra syften som magi, Dekoration, kult eller prestige, och senare visade sig vara praktiska också. Cro-Magnon man, som kom efter Neanderthal, förbättrade kläder genom att använda skarpa awls, spetsiga verktyg och nålar gjorda av slivers av djurben med punkt i ena änden och ett öga i den andra.

Han slog små hål i hudar och sedan helt enkelt spetsade dem med senor och andra typer av sladd som kunde hittas i naturen. En av de första enklare kläderna var tunika som först gjordes av två bitar av rektangulärt djur gömmer sig ihop på ena sidan med ett hål kvar för huvudet i mitten. Armarna gick genom de öppna sidorna och tuniken stängdes med ett bälte.